Zapojte se do studie ČRDM a MŠMT na téma tábory dětí a mládeže v ČR

Napsal: kancelar | Dne: 6 května, 2016

Kategorie: Informace z ČRDM a Krajských rad DaM Novinky

Zapojte se do studie ČRDM a MŠMT na téma tábory dětí a mládeže v ČR

Vážené kolegyně a kolegové,

Česká rada dětí a mládeže (ČRDM) realizuje ve spolupráci s odborem pro mládež Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) mapující studii na téma „tábory dětí a mládeže v ČR“. Cílem je lépe porozumět vývoji v této oblasti a zprostředkovat reálná data, která dále napomohou lepší propagaci a informovanosti pro veřejnost, stejně jako pro hodnocení Státní koncepce na podporu mládeže 2014 – 2020 a podporu táborů v rámci státní politiky mládeže.

Data pro studii čerpáme ze všech dostupných zdrojů, které jsou spíše roztříštěné a neumožňují ucelený pohled na pořádání táborů, ale jen na dílčí aspekty (např. hygiena, tábory s veřejnou podporou apod.). ČRDM se snaží všechny tyto pohledy sjednotit a interpretovat v celostátním kontextu.

Informace o letních táborech Vaší organizace jsou pro nás nezbytné, a proto Vás prosíme o spolupráci. Věříme, že vzniklá unikátní studie a data budou zajímavé a přínosné i pro Vás a rádi Vám výsledky také zašleme.

Obracíme se na Vás jako na realizátora akcí pro děti a mládež, abyste nám pomohli s konkrétními informacemi ohledně táborů pro dětí a mládež, které realizujete Vy a zodpověděli několik otázek v následujícím dotazníku dle charakteru Vašeho subjektu. Většina otázek směřuje k táborům realizovaným v roce 2015 a několik základních informacím k připravovaným táborům v roce 2016.

Dotazník existuje ve dvou verzích, vyberte si prosím tu, která více odpovídá Vašemu charakteru:

  1. Pro menší organizace, pobočné spolky, Střediska volného času, domy dětí a mládeže, Informační centra mládeže a soukromé subjekty pořádající tábory na komerční bázi

http://web2.i-dotaznik.cz/578938/lang-cs

  1. Pro ústředí velkých spolků či realizátorů velkého množství táborů

http://web2.i-dotaznik.cz/685521/lang-cs

V případě dotazů se na nás neváhejte obrátit na tabory@crdm.cz.

Pokud víte o někom u Vás v organizaci či mimo ni, kdo by tento dotazník měl podle Vás také vyplnit, budeme rádi za přeposlání této zprávy.

Dovolujeme si Vás také upozornit, že pro snazší orientaci v právní problematice spojené s realizováním táborů a zotavovacích akcí v ČR spustí ČRDM v květnu 2016 on-line právní a informační poradnu (http://poradna.crdm.cz), kde můžete pokládat vlastní dotazy a seznámit se s aktuálními právními předpisy.

Předem Vám děkujeme za spolupráci a vyplnění dotazníku NEJPOZDĚJI do 23. května 2016.

Za ČRDM a autorský tým výzkumu
Jan Husák a Jan Potucký

Analytická sekce ČRDM

Related Images:


Naši partneři